GESCHIEDENIS
HOE HET ALLEMAAL BEGON

Letterlijk en figuurlijk het middelpunt van het dorp: café Aurora aan de Raadhuisstraat 10 in Grevenbicht. Welke Beegtenaar is hier niet over de vloer geweest? Vele generaties dronken hier hun eerste biertje. “Voor de prijs van Fl. 1255,- (zegge twaalfhonderd vijfenvijftig gulden) kocht Jan Frans Savelkoul op 6 februari 1863 een pand aan de toenmalige Houtstraat te Grevenbicht onder nummer 137, bestaande uit een huis, een stal, schuur, bakhuis, tuin en een boomgaard.

GESCHIEDENIS

De overdracht vond plaats tijdens een openbare verkoop in het café Peter Zanders aan de Markt 113 te Grevenbicht, waar bezittingen verkocht werden van de familie Brouwers, die het pand bewoonden.

Emigratie
Enkele familieleden hadden namelijk het plan opgevat om naar Amerika te emigreren. De familie Brouwers bestond uit de broers Johannes Hubertus, die herbergier van beroep was (waarschijnlijk op de plaats van café Aurora), Daniël Werkman, Hubertus, Hendrikus en Maria Cecilia Brouwers die op dat moment echter al was overleden…

LEES MEER

NIEUWE UITBATERS

Sinds november 2020 mogen Mo Savelkoul en Mart Smeets zich de troste nieuwe uitbaters noemen van Café Aurora.

“Weer zeen Mo Savelkoul & Mart Smeets, 23 jaor awt en gebaore en getaoge in Beeg. Weer höbbe ós liëre kènne op de creche en allebei door de pap en de mam mit de kènjerwage bie Hein & Els nao bènne geduujd.

Wie v’r awwer woorte, is ‘t dan ouch ós stamkroeg gewore en zeen v’r hie later ouch same aan ‘t werk gegange. Nao ’t aafrunje van ós opleidinge (Mo es kok en Mart es muibelmaker) ginge weer ózze eige waeg.

Mart vloog es avonturier nao Australië en Mo ging aan ‘t werk in Mestreech bie de Plus.Väör dees oetdaging vlug Mart gaer trök nao Beeg en rit Mo lever neet mië nao Mestreech.”

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en evenementen in café Aurora?
Vergeet dan niet onze facebookpagina te bezoeken en te “liken”.